Išbandykite šviežias bulves su gaiviu padažu. Nenusivilsite

Šviežių bulvyčių sezonas prasidėjo. Mėgstu rinktis pačias mažiausias ir gaminti salotas arba tiesiog patiekti prie antrojo patiekalo. Be to, tos mažutės šauniai atrodo.

Šviežių bulvyčių salotos su mėsa ir dzadzikio padažu.<br>„Oditėlės blogas“. 
Šviežių bulvyčių salotos su mėsa ir dzadzikio padažu.<br>„Oditėlės blogas“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jun 21, 2017, 12:00 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 3:39 PM

Šiam patiekalui puikaus skonio suteikė dzadzikio (tzatziki) padažas, kuriam pagaminti reikėtų naudoti graikišką jogurtą. 

Bet po ranka tuo metu turėjau tiršto natūralaus jogurto. Svarbiausia – kad jis nebūtų skystas.

Galite pasirinkti tiesiog vegetarišką variantą ir nedėti jokios mėsos arba naudoti tokią, kurią mėgstate.

Šviežių bulvyčių salotos su mėsa ir dzadzikio padažu

2-3 porcijoms:

maždaug 1 kg vienodo dydžio šviežių bulvyčių;

250 g karštai rūkytos antienos filė arba kitos mėsos;

100 g šviežių špinatų.

Padažui reikės:

125 g graikiško arba tiršto natūralaus jogurto;

pusės ilgojo agurko;

2 skiltelių česnako;

žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;

šlakelio alyvuogių aliejaus;

druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Kruopščiai nuplaukite bulvytes ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Sudėkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų vanduo.

Gaminame padažą. Išilgai perpjaukite agurką ir išimkite sėklas. Sutarkuokite burokų tarka, užberkite druskos, permaišykite ir sudėkite į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo (laukiau apie 15 min., kol virė bulvės). 

Agurkus nuspauskite, dėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite krapus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Bulvytes perpjaukite į kelias dalis (pjauti nebūtinai, jei jos labai mažos), berkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite, kol apskrus.

Tuomet dėkite juostelėmis pjaustytą mėsą, kepkite keletą minučių. 

Keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite špinatus, permaišykite kelis kartus, kol jie sukris.

Patiekite su padažu.

Receptu pasidalino „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste