„Šis apkepas puikus pasirinkimas savaitgalio rytui, kai niekur nereikia skubėti“, – pridūrė Odeta Kudopčenkė, cukinijų apkepo receptą pasiūliusi konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.
Išbandykite šį savaitgalį. Tiks ne tik pusryčiams.
Dalinamės ponios Odetos receptu.
Reikės:
- 500 g cukinijos,
- 100 g sūrio,
- 100 ml pieno,
- 4 kiaušinių,
- 3 šaukštų miltų,
- 1 šaukštelio sviesto,
- druskos,
- pagal skonį pipirų.
Gaminame
Kepimo formeles ištepkite sviestu.
Sūrį sutarkuokite ir sudėkite į indą. Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite burokų trintuve (palikite kelias plonas riekutes uždėti ant viršaus).
Į indą su sūriu įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, berkite druską, pipirus ir išmaišykite.
Sudėkite cukinijas. Išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
Masę supilkite į dvi mažas formeles, uždėkite kelis cukinijų griežinėlius ir kepkite 20 min. 200 C. temp. orkaitėje.
Jei kepsite didesnėje skardoje, laiką atitinkamai pailginkite.