Cukinijų ir sūrio apkepas: produktai paprasti, o darbo nedaug

Šiam apkepui nereikia jokių prašmatnių ingredientų – visko galima rasti kiekvienos šeimininkės šaldytuve.

 Cukinijų apkepas.<br> O.Kudopčenkienės nuotr.
 Cukinijų apkepas.<br> O.Kudopčenkienės nuotr.
 Cukinijų apkepas.<br> O.Kudopčenkienės nuotr.
 Cukinijų apkepas.<br> O.Kudopčenkienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 23, 2017, 4:13 PM, atnaujinta Sep 29, 2022, 6:03 PM

„Šis apkepas puikus pasirinkimas savaitgalio rytui, kai niekur nereikia skubėti“, – pridūrė Odeta Kudopčenkė, cukinijų apkepo receptą pasiūliusi konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. 

Išbandykite šį savaitgalį. Tiks ne tik pusryčiams. 

Dalinamės ponios Odetos receptu.

Cukinijų apkepas

Reikės:

  • 500 g cukinijos,
  • 100 g sūrio,
  • 100 ml pieno,
  • 4 kiaušinių,
  • 3 šaukštų miltų,
  • 1 šaukštelio sviesto,
  • druskos,
  • pagal skonį pipirų.

Gaminame

Kepimo formeles ištepkite sviestu.

Sūrį sutarkuokite ir sudėkite į indą. Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite burokų trintuve (palikite kelias plonas riekutes uždėti ant viršaus). 

Į indą su sūriu įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, berkite druską, pipirus ir išmaišykite. 

Sudėkite cukinijas. Išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.

Masę supilkite į dvi mažas formeles, uždėkite kelis cukinijų griežinėlius ir kepkite 20 min. 200 C. temp. orkaitėje.

Jei kepsite didesnėje skardoje, laiką atitinkamai pailginkite.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.