Kokosiniai triufeliai – skanus ir stalą puošiantis desertas

Šis ypatingas žaliavalgiškas desertas, kurio nereikia kepti, tiks bet kuria proga.

 Kokosiniai triufeliai.<br> Nuotr. iš „Kuras kūnui“. 
 Kokosiniai triufeliai.<br> Nuotr. iš „Kuras kūnui“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

2017-09-26 14:04, atnaujinta 2020-09-21 12:42

Tai ne tik skanūs, bet ir puikiai stalą papuošiantys triufeliai.

Kokosiniai triufeliai

Ingredientai (iš nurodyti kiekio išeis 10-12 triufelių):

  • 70 g kokosų drožlių,
  • 50 g džiovintų datulių (mirkytų 80 laipsnių vandenyje 5-8 min),
  • 30 g žemės riešutų sviesto,
  • 5 ml agavų sirupo,
  • vieno kokoso pieno,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminame

1. Visus ingredientus sutrinti iki vientisos masės. Jei masė per tiršta – įpilti šiek tiek kokosų arba sojų pieno.

2. Formuoti apvalius rutuliukus-triufelius.

3. Apvolioti kokoso drožlėse.

4. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms (nekantriausiems šį žingsnį galima praleisti).

Skanaudami nepamirškite, jog žaliavalgiškuose desertuose yra nemažai kalorijų, tad vienas-du triufeliai per dieną turėtų būti pakankama norma ir pasmaguriauti, ir nepriaugti svorio.

Šiuos triufelius šaldytuve galima laikyti 3-4 dienas.

„Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.