Tikras gardumėlis.
Žemaičių blynai su vištiena ir voveraitėmis
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio išėjo 9 vnt.)
Bulvių tešlai:
- 1400 g nuluptų virtų bulvių,
- 2 nedidelių kiaušinių,
- druskos,
- 200-260 g miltų (priklauso nuo bulvių rūšies ir kiaušinių dydžio).
Įdarui:
- 1 didesnė virta vištos krūtinėlė,
- 200 g voveraičių,
- 1 morka,
- 1 svogūnas,
- 2-3 v. š. grietinės,
- druska, pipirai,
- smulkintos petražolės,
- aliejus blynams kepti.
Gaminame
Įdaras. Morką nuskusti, sutarkuoti burokų trintuve ir trumpai pakepti keptuvėje, tada sudėti nuvalytas ir supjaustytas voveraites su svogūnu, dar pakepti 3-4 min.
Galiausiai sudėti smulkiai supjaustytą vištos krūtinėlę, prieskonius, grietinę, petražoles ir trumpai patroškinti. Nuimti nuo viryklės, palikti atvėsti.
Bulvių tešla. Bulves sutrinti burokų trintuve ar sumalti mėsmale, įmušti kiaušinius, berti druską, miltus ir suminkyti tešlą. Padalinti ją į 9 lygias dalis, daryti iš jų paplotėlius, dėti įdaro, formuoti blynus, apvolioti legvai miltuose ir kepti keptuveje virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Patiekti su grietine ar padažu.
Skanaus!