Džiovintų slyvų pyragas: kai norisi ko nors skanaus ir greitai

Kai norisi pyrago, ir greitai, kepu skanų slyvų pyragą.

 Slyvų pyragas.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Slyvų pyragas.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Slyvų pyragas.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Slyvų pyragas.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Riebus katinas“

Nov 9, 2017, 4:13 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 10:56 AM

Slyvų pyragas 

Reikės:

  • miltų – 250 g,
  • kepimo miltelių – 3 a. š.,
  • sviesto – 100 g,
  • cukraus – 150 g,
  • kiaušinių – 1 vnt.,
  • kefyro – 1 st.,
  • džiovintų slyvų – 400 g (galima ir šviežių), 
  • cinamono – 1 v. š. pagal skonį.

Kaip gaminti

Iš miltų, kefyro, cukraus, kiaušinio, kepimo miltelių ir sviesto užmaišykite tešlą. Išmaišykite iki vientisos masės. Į gautą tešlą sudėkite keletą minučių pamirkytas ir nusausintas džiovintas slyvas ir išmaišykite.

Supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Išlyginkite kepinio paviršių.  

Pyragą gausiai apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Kepkite jį apie 45 min. iki 180C įkaitintoje orkaitėje.

O tada skanaus.

„Riebus katinas“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.