Iškvėpinkite savo namus šiuo aromatingu kepiniu, labai nesudėtingu, bet gana įspūdingu.
Obuolių pyragas su traškučiu
Reikės:
- 150 g miltų,
- 75 g cukraus,
- 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių,
- 4 šaukštų aliejaus – rapsų, saulėgrąžų ar kito,
- 6 šaukštų pieno,
- 2 kiaušinių,
- 1 šaukšto vanilės esencijos,
- 3 vidutinio dydžio obuolių, viso apie 600 g.
Traškučiui:
- 120 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- 1 šaukšto vanilės esencijos,
- 2 kiaušinių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°.
Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Mano forma yra 26 cm skersmens.
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Mediniu šaukštu įmaišykite aliejų, pieną ir 2 kiaušinius. Sukratykite tešlą į paruoštą formą.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite ne itin plonomis skiltelėmis ir išdėliokite jas tolygiai ant paruoštos tešlos.
Taip paruoštą pyragą kepkite įkaitusioje orkaitėje 30 minučių.
Tuo metu traškučiui skirtą sviestą ištirpinkite virš lengvos ugnies, nukelkite puodą nuo kaitros, suberkite traškučiui skirtą cukrų, supilkite vanilės esenciją. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
Atvėsus įmaišykite 2 kiaušinius ir plakite elektriniu maišytuvu apie minutę.
Supilkite gautą masę ant kepamo pyrago ir kepkite 25-30 minučių, kol paviršius bus tolygiai rusvas.
Prieš išimant iš formos leiskite pyragui atvėsti.