Minkštos varškės spurgytės. Rankos pačios tiesis jų link

Niekas neatsispirs šioms itin minkštoms, purioms ir gardžiomis spurgytėms. Išsikepkite ir prisiminkite vaikystę. 

 Varškės spurgytės.<br> Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
 Varškės spurgytės.<br> Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Grigalevičienė, „Loretos išbandyti receptai“

Nov 25, 2017, 1:18 PM, atnaujinta Nov 17, 2023, 5:16 PM

Minkštos varškės spurgytės

Reikės:

  • 180 g 9 proc. riebumo varškės;
  • 50 g cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 150 g miltų;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 1 v. š. citrinų sulčių (arba acto);
  • mažo žiupsnelio druskos;
  • riebalų virimui (kiekis priklauso nuo to, kokiame inde virsite).

Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisos masės. 

Berti druską, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis, išmaišyti. Po truputį įsijoti miltus ir vis šaukštu permaišyti. Kai bus sunku maišyti šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi.

Tešla turi gautis minkšta ir truputį limpanti prie rankų. 

Darant spurgas, kad neliptų prie rankų, patepkite kartkartėmis aliejumi. 

Virti įkaitintuose riebaluose virš silpnos ugnies.

Aš dariau maždaug 10 g spurgytes, išėjo 60 vnt. 

„Loretos išbandyti receptai“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.