Minkštos varškės spurgytės
Reikės:
- 180 g 9 proc. riebumo varškės;
- 50 g cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 150 g miltų;
- 0,5 a. š. sodos;
- 1 v. š. citrinų sulčių (arba acto);
- mažo žiupsnelio druskos;
- riebalų virimui (kiekis priklauso nuo to, kokiame inde virsite).
Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisos masės.
Berti druską, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis, išmaišyti. Po truputį įsijoti miltus ir vis šaukštu permaišyti. Kai bus sunku maišyti šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi.
Tešla turi gautis minkšta ir truputį limpanti prie rankų.
Darant spurgas, kad neliptų prie rankų, patepkite kartkartėmis aliejumi.
Virti įkaitintuose riebaluose virš silpnos ugnies.
Aš dariau maždaug 10 g spurgytes, išėjo 60 vnt.