Žuvis, kurios mėsa tinka ir kotletams, ir didžkukuliams

Afrikiniai šamai – žuvys, kurias galima naudoti beveik visiems patiekalams, kuriems paruošti reikia mėsos. Jos puikiai tiks ir kauniečių šventiniam stalui.

 Šamas – universali žuvis, iš kurios galima paruošti įvairių patiekalų.<br> 123rf.com nuotr.
 Šamas – universali žuvis, iš kurios galima paruošti įvairių patiekalų.<br> 123rf.com nuotr.
 Šamas – universali žuvis, iš kurios galima paruošti įvairių patiekalų.<br> 123rf.com nuotr.
 Šamas – universali žuvis, iš kurios galima paruošti įvairių patiekalų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 10:55 AM

Šviesiai rožinė, nebyranti, minkšta afrikinių šamų mėsa neturi žuvies kvapo, tad dažniausiai labai patinka vaikams.

Netoli Kauno įsikūrę šių žuvų augintojai yra sukūrę ir savo restorane tiekia pačius įvairiausius patiekalus su šiomis žuvimis: nuo žuvienės, salotų, gurmaniškų karštųjų patiekalų iki lietuviškų didžkukulių bei „Kijevo“ kotletų.

„Šių žuvų mėsoje gausu baltymų, omega rūgščių bei vitaminų, ji tinka gaminti įvairiais būdais: kepti, troškinti, virti. Užtenka subtiliai pagardinti kiekvienam patiekalui tinkančiais prieskoniais“, – sakė afrikinius šamus auginančios bendrovės atstovė Lada Kalinina.

Pirkėjams siūloma šviežių, karštai ir šaltai rūkytų žuvų, gurmaniškų užtepėlių ir netgi koldūnų su šamų mėsos įdaru. Daugelį žmonių vis dar stebina tokie įvairūs šių žuvų paruošimo būdai, tačiau išbandę įsitikina jos universalumu ir sugrįžta įsigyti dar, kad galėtų eksperimentuoti toliau.

Neseniai bendrovė atidarė naują prekybos vietą prekybos miestelyje „Urmas“.

Šamo suktinukai

Patiekalui reikės (6 porcijos):

6 gabalėlių šamo filė, 6 gabalėlių rūkytos šoninės, jūros druskos, 2 šaukštų džiovintos paprikos, 150 g džiūvėsėlių, 200 g tepamojo varškės sūrio, 2 šaukštų smulkintų konservuotų Chalapos paprikų, 2 šaukštų šviežių citrinos sulčių, 1 šaukštelio salierų druskos arba džiovintų salierų lapelių, 2 šaukštų smulkintų svogūnų, 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių, 2 šaukštelių džiovintų petražolių (įdarui), šakelės šviežių petražolių (serviruoti).

Šoninę 10 minučių pakepinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol lengvai apskrus. Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį, smulkintas Chalapos paprikas, citrinos sultis, salierų druską, svogūnus, džiovintas petražoles ir čiobrelius.

Šamo filė pabarstykite druska. Ant filė gabalėlio užkrėskite paruošto įdaro. Suvyniokite ir kiekvieną suktinuką apvyniokite pakepinta šonine, persmeikite mediniu smeigtuku. Suktinukus pabarstykite džiovinta paprika. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių.

Patiekite su citrinos griežinėliais ir petražolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.