Patiekalą kepiau uždaro tipo kepsninėje, bet pateiksiu ir kitus galimus gaminimo būdus.
Nežinau, ar nuotraukos perteikia vaizdą, tačiau rezultatas buvo pasakiškai skanus.
Kepta anties filė su karamelizuotomis kriaušių puselėmis, įdarytomis pelėsiniu sūriu
Reikės:
- 2 anties krūtinėlių puselių,
- 2-3 šakelių šviežio čiobrelio,
- pusės nubraukto arb. š. Himalajų druskos,
- pusės nubraukto arb. š. maltų penkių rūšių pipirų,
- 2 v. š. cukranendrių cukraus,
- 50 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
- 2 kriaušių,
- 1 persimono,
- ¼ pakelio sviesto,
- 1 skiltelės česnako.
Gaminame
Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, Himalajų druską, penkių rūšių pipirus, smulkintą česnaką, tirpdytą sviestą.
Anties krūtinėlės odoje padarykite istrižas įpjovas, kad kepdama krūtinėlė neprarastų formos ir tolygiai iškeptų bei išsimarinuotų.
Pasiruoštu marinatu įtrinkite antienos filė ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
Kriaušes perpjaukite perpus, išskaptuokite vidų, pabarstykite ruduoju cukranendrių cukrumi ir dėkite po gabaliuką mėlynojo pelėsinio sūrio.
Persimoną supjaustykite skiltelėmis, kepant pabarstykite cukranendrių cukrumi ir Himalajų druska.
Kepimas grilyje
Pasimarinavusius kepsnius ir kriaušes bei persimonus kepkite 6-7 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą kepsniams.
Kepimas orkaitėje
Anties filė kepkite 250 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min.
Kepimas keptuvėje
Filė kepkite virš didžiausios kaitros kiekvieną pusę po 2 minutes, tuomet įpilkite stiklinę vandens ir uždengę dangtį dar pakepkite virš silpnos ugnies 6-7 min.
Iškeptą antienos filė ir kriaušes dėkite į lėkštę ir puoškite šviežiomis spanguolėmis ir žaliais gražgarsčių lapeliais.
Prie šio patiekalo labai tinka raudonojo vyno ir čiobrelių padažas.
Skanaus!