Šių sausainių gimtinė yra Didžioji Britanija, bet dabar jie yra paplitę po visą pasaulį.
Antrojo pasaulinio karo metu jie buvo populiarūs, nes trūkstant produktų jų buvo galima lengvai pagaminti – jiems naudojama mažiau kiaušinių ir cukraus nei kitiems kepiniams.
Išbandykite šiuos skanumynus prie arbatos puodelio, kaip tai daro britai gerdami popietės arbatėlę.
Tai puikus gardumynas, kurį galite gaminti kartu su vaikais.
Užtruksite 30 minučių.
Roksai
Reikės:
- 225 g kvietinių miltų,
- 75 g cukraus,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 125 g kubeliais pjaustyto svesto,
- 150 g razinų,
- 1 kiaušinio,
- 1 šaukšto pieno,
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Į miltus sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite rankomis, kol gausis trupiniai. Sudėkite razinas ir patrinkite dar.
Kiaušinį išplakite su pienu ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinio plakinį supilkite į trupinių masę ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės. Jei masė nelimpa, įpilkite dar šaukštą pieno ir gerai išmaišykite.
Šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite kauburėlius ant kepimo popieriaus. Tarp sausainiukų palikite tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis.
Kepkite 15-20 min. iki gražios auksinės spalvos. Atvėsinkite.
O dabar kaičiame arbatą, nes metas popietės arbatėlei. Arba pilame į stiklinę pieno – kaip kam patinka.
Skanaus.