Prie šių kepsnelių nereikės jokio garnyro, nes į jų masę įmaišyta trintų virtų bulvių. Dėl to kepsneliai puresni, minkštesni ir tikrai susilauks pagyrų.
Skanaukite su šviežiomis salotomis ir totorišku ar paprasčiausiu jogurtiniu-česnakiniu padažu.
O jeigu kepsnelių liks, galėsite nusinešti į darbą rytdienos pietums – ir šalti jie puikūs.
Krabų lazdelių ir bulvių kepsneliai
Reikės:
- 600 g krabų lazdelių,
- poros virtų bulvių,
- 1 kiaušinio,
- svogūnų laiškų, petražolių ar kitų žalumynų,
- šiek tiek miltų,
- druskos,
- pipirų,
- aliejaus kepsneliams kepti.
Kaip gaminti
Sumalkite mėsmale bulves, sukapokite krabų lazdeles. Sumaišykite, į masę dėkite prieskonius, kiaušinį, kapotus žalumynus ir suminkykite. Jeigu tešla atrodo per skysta, dėkite saują miltų.
Palaikykite šaldytuve pusvalandį, tuomet formuokite kepsnelius ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių maždaug po 5 minutes, kol kepsneliai bus auksinės spalvos.
Patiekite su citrina, salotomis ir totorišku padažu. Jam lygiomis dalimis sumaišykite majonezą, grietinėlę, labai smulkiai sukapotus arba sutarkuotus marinuotus agurkėlius bei šaukštelį krienų.
Arba graikišką jogurtą paskaninkite trintu česnaku, citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, pipirų.