Paskirkite savo antrajai pusei saldų pasimatymą –paruoškite nekeptą maskarponės ir „Oreo“ sausainių tortą. Jis toks lengvas ir švelnus, kad apsalsite iš malonumo.
Jį pagaminti nėra sudėtinga. Sunkiausia – sulaukti, kada bus galima paragauti.
Nekeptas maskarponės ir „Oreo“ tortas
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 12 kakavinių sausainių „Oreo“ su vanilės skonio įdaru,
- 40 g tirpinto sviesto.
Sūrio masei:
- 400 g maskarponės sūrio,
- 200 g neutralaus skonio kreminio sūrio („Philadelphia“ tipo),
- 100 g baltojo šokolado,
- 50 g miltelinio cukraus (pudros),
- 1 v. š. želatinos,
- vanilės,
- kelių sukapotų sausainių „Oreo“.
Pyragui papuošti:
- kelių sausainių „Oreo“.
Pastaba: „Oreo“ sausainius galima pakeisti kitokiais kakaviniais sausainiais.
Kaip gaminti
Pagrindas. Dėkite sausainius į kombainą su S formos peiliais ir sumalkite iki trupinių. Berkite į dubenį, užpilkite tirpintu sviestu ir sumaišykite, kol sudrėks visi trupiniai.
Formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite trupinius ir gerai prispauskite prie pagrindo. Padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite maskarponės sluoksnį.
Maskarponės masė. Želatiną užpilkite ketvirtadaliu stiklinės virinto ir atvėsinto pieno, palaikykite, kol išbrinks, pakaitinkite ir ištirpinkite. Atvėsinkite.
Šokoladą dėkite į dubenį ir, laikydami virš verdančio vandens puodo, ištirpinkite. Atvėsinkite.
Šokoladą sumaišykite su ištirpusia želatina.
Maskarponės sūrį sumaišykite su kreminiu sūriu, vanile ir milteliniu cukrumi, masę išplakite plaktuvu. Baigiant plakti supilkite atvėsusį šokoladą su želatina.
Sukrėskite pusę sūrio masės į formą, apibarstykite trupintais „Oreo“ sausainiais, supilkite likusią sūrio masę. Išlyginkite paviršių, apibarstykite trupintais sausainiais, uždenkite maistine plėvele ir dėkite pyragą į šaldytuvą.
Laikykite bent 4 valandas, geriausia – pernakt.
Išėmę iš formos trupiniais apibarstykite ir torto šonus.