Vokietijoje itin populiarus tortas „Kurmio urvas“. Išbandykite ir jūs

Šis tortas labai populiarus Vokietijoje. Internete yra daug ir ivairių jo receptų, bet aš gaminau savaip, kai ką truputį pakeičiau. Tikrai labai skanus, o ypač kapučino kremas –super! 

Tortas „Kurmio urvas“ („Maulwurfkuchen“).<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Tortas „Kurmio urvas“ („Maulwurfkuchen“).<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Tortas „Kurmio urvas“ („Maulwurfkuchen“).<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Tortas „Kurmio urvas“ („Maulwurfkuchen“).<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Feb 25, 2018, 3:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 1:36 PM

Tortas „Kurmio urvas“ („Maulwurfkuchen“)

Reikalingi produktai (20-22 cm skersmens torto formai) 

Biskvitui: 

  • 3 (M dydžio) kiaušiniai, 
  • 90 ml kefyro (kambario temperatūros), 
  • 145 g cukraus, 
  • 35 g kakavos miltelių, 
  • 135 g miltų, 
  • 40 ml verdančio vandens,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių, 
  • žiupsnis druskos, 
  • vanilės aromatas. 

Įdarui: 

  • 2 didesni bananai (nenulupti svėrė 390 g), 
  • 1 maža dėžutė konservuotų ananasų (320 g nuvarvintų, supjaustytų mažais gabalėliais) + 100 ml skysčio nuo ananasų, 
  • 1 geras a. š. smulkios želatinos. 

Kremui: 

  • 200 g kreminės varškės, 
  • 200 g tirštos grietinės, 
  • 100 ml plakamosios grietinėlės, 
  • 25 g karamelinio kapučino miltelių (galite naudoti ir, pvz., šokoladinį),
  • 25 g šokolado drožlių, 
  • cukraus pagal skonį,
  • 3 pakelių miltelių grietinėlei standinti.  

Kaip gaminti 

Biskvitas. Kiaušinių trynius, cukrų ir verdantį vandenį išplakti iki standžių putų (6-7 min.). Po to pilti kefyrą, vanilės aromatą, berti druską, persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti (neplakti), galiausiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus. 

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 170-180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku. 

Iškepusį biskvitą palikti trumpam atvėsti formoje, o po to atsargiai išimti, apversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti. 

Įdaras. Ananasų skystį sumaišyti su želatina, truputėlį pašildyti, kad ji visiškai ištirptų, tada supilti ant supjaustytų ananasų ir padėti šaltai. Reikalinga šiek tiek sutirštėjusi, tačiau ne visiškai sustingusi konsistencija ir ne per skysta, kad nesusigertų į biskvitą.  

Kremas. Varšką, grietinę, grietinėlę, cukrų, kapučino miltelius ir standinančius miltelius išplakti iki purios, standžios masės. Tada atsargiai įmaišyti šokolado drožles ir padėti kremą šaltai. 

Renkame tortą. Biskvito paviršių išskobti, kad gautųsi maždaug apie 1 cm aukščio kraštai. Palei kraštus ratu dėti bananus, į vidurį – šiek tiek sustingusį anansų ir želės įdarą, aptepti kremu, formuojant kalnelį, o viršų apibarstyti trupiniais – jiems sutrupinkite išskobtą biskvito dalį. 

Dėti tortą į šaldytuvą 3-4 valandoms. 

„Andželikos virtuvėlė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.