Rinkdamiesi prieskonius galite improvizuoti – tinka viskas, kas patinka jums.
Sūryme marinuota antis
Reikės:
- maždaug 2 kg anties;
- 1 litrui vandens – 60 g druskos (apie 2 v. š.);
- saujos mėgstamų prieskonių (džiovintų čiobrelių ir raudonėlių, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos);
- 3 citrinų;
- 2 greipfrutų;
- 1 apelsino.
Kaip gaminti
Imkite puodą ar gilų indą, į kurį tilptų antis. Įdėkite antį ir užpilkite vandeniu, kad pilnai apsemtų. Tuomet išimkite antį – taip sužinosite, kiek vandens reikia sūrymui pagaminti.
Apskaičiuokite, kiek druskos reikės ir suberkite į vandenį. Maišykite, kol druska visiškai ištirps, suberkite visus prieskonius.
Citriną ir greipfrutą supjaustykite griežinėliais ir dėdami į vandenį rankomis patraiškykite, kad išsiskirtų sultys.
Panardinkite antį ir jei ji iškyla, uždėkite sunkesnę lėkštę, puodą uždenkite dangčiu. Vėsioje vietoje marinuokite 8-10 val.
Išėmę iš sūrymo antį, labai gerai nusausinkite. Į anties vidų sudėkite ketvirčiais supjaustytą apelsiną.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Tuomet kaitrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie valandą arba tol, kol iškeps. Jei anties viršus pradės svilti, pridenkite folija ir prieš baigiant kepti nuimkite, kad antis gražiai apskrustų.
Iškepusią antį uždenkite folija ir palikite pastovėti apie pusvalandį. Tiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!