Šį receptą ji atsiuntė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Sūrio krepšeliai, įdaryti salotomis su putpelių kiaušiniais ir parmezano sūriu
Reikės:
- sūrio su bazilikais žaliems krepšeliams (vienam krepšeliui prireikia 20 g sūrio),
- sūrio su pomidorais arba raudonuoju pesto padažu rausvai oranžiniams krepšeliams,
- traškių salotų,
- paskrudintos bandelės,
- putpelės kiaušinukų,
- kaparėlių,
- avokado,
- majonezo ar alyvuogių aliejaus (jei nenaudojat majonezo),
- parmezano,
- citrinos sulčių,
- ką tik sumaltų pipirų,
- skiltelės česnako.
Iš sūrio, sutarkuoto smulkia burokine tarka, iškepame blynukus(kepame, kol parus kraštai) ir atvėsiname juos ant apverstos stiklinaitės.
Padažui sutriname avokadą, majonezą (jei nenaudojame majonezo – avokadą su alyvuogių aliejumi ir šlakeliu citrinos sulčių). Paskrudiname mažais kubeliais supjaustytą bandelę, pašlakstę aliejumi ir pagardinę česnaku.
Išverdame putpelių kiaušinukus (3 min).
Krepšelius pripildome salotomis, skrudinta bandele (krutoniukais), padažu, kaparėliais, perpjautu kiaušinuku, pabarstome tarkuotu parmezano sūriu, pipirais.
Skanaus!