Savo idėją ji pasiūlė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Dalinamės Kristinos receptu.
Orkaitėje kepti kiškučiai ir šulinėliai, įdaryti vytintu kumpiu ir džiovintomis slyvomis, pagardinti rozmarinu, čiobreliais
Reikės:
- 500 g maltos sprandinės,
- 1 kiaušinio trynio,
- 1 a. š. kukurūzų krakmolo,
- 5 plonyčių riekelių vytinto kumpio,
- 5 džiovintų slyvų,
- rozmarino, čiobrelių (kvapniausia žali),
- pipirų mišinio,
- sviesto kepimo formai patepti.
Kaip gaminti
Susimalame sprandinę (galite naudoti tiesiog maltą kiaulieną). Ją gerai išminkome su kiaušinio tryniu, kukurūzų krakmolu ir prieskoniais, druskos galime nedėti, pakaks nuo vytinto kumpio.
Pavilgę rankas vandeniu, formuojame kiškučius. Jų pilvelius įdarome slyva, apvyniota vytintu kumpiu.
Taip pat nulipdome šulinėlius, į jų vidų „pamerkiame“ gėlę, pagamintą iš vytinto kumpio ir slyvos. Kepame 180 laipsnių orkaitėje pusvalandį, vis aptepdami paviršių riebalais, ištekėjusiais kepant.
Tiekiame su salotomis, morkomis, puošiame šaldytomis uogomis (aš naudojau šermukšnius ir šaltalankius).
Gardūs ir šilti, ir atvėsę.