Tiesiog tobulo skonio karališkos salotos

Norintiems pailsinti skrandį po sočių mėsiškų patiekalų gero ir sveiko maisto žinovė Aistė Švetkauskė siūlo pasigaminti ypač skanias salotas. 

Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais. <br> Laidos stopkadras.
Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais. <br> Laidos stopkadras.
Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais. <br> Laidos stopkadras.
Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais. <br> Laidos stopkadras.
Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais. <br> Laidos stopkadras.
Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais. <br> Laidos stopkadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 1:23 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 1:27 PM

„Jos patiks visiems, kurie mėgsta tofu (sojų varškės) sūrį. Galiu pasakyti, kad paragavę šių salotų tofu sūrį pamėgsta ir tie, kurie nėra jo ragavę“, – tikina Aistė. 

Dalinamės jos receptu, o žemiau žiūrėkite vaizdo siužetą, kaip paruošti šias salotas. 

Karališkos salotos su sojų varškės sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Reikės: 

mėlynojo svogūno, 

lydyto sviesto („ghee“),

balzaminio acto, 

rudojo cukraus,

įvairių salotų – gražgarsčių, špinatų, bazilikų, burokėlių lapų ir kt.,

šilauogių, 

aviečių, 

raudonosios saldžiosios paprikos,

pesto padažo,

tofu (sojų varškės) sūrio.

Svogūną supjaustykite skiltelėmis, bet labai nesusmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą, suberkite svogūnus, uždenkite ir palikite kepti 3-5 minutėms. 

Kol svogūnai kepa, pasiruoškite įvairių salotų, sudėkite jas į didelę lėkštę. Supjaustykite papriką, berkite ant salotų. Taip pat dėkite šiek tiek aviečių, šilauogių. 

Pesto padažą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pusės citrinos sultimis, palikite pastovėti.

Ant svogūnų berkite porą šaukštų rudojo cukraus, pilkite balzaminio acto, palikite kepti.

Tofu sūrį supjaustykite gabalėliais ir, pagardinę mėgstamais prieskoniais, dėkite į keptuvę šalia svogūnų ir apkepkite maždaug 4 minutes lydytame svieste.  Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Sūrį su svogūnais dėkite ant salotų, apliekite padažu ir skanaukite.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.