Bulvių dubenėliai su grybų padažu: paprasti dalykai kartais būna patys įspūdingiausi

Viena iš priežasčių, kodėl turite išbandyti šį receptą – tai pavadinimas ir kaip žaismingai šie bulvinukai atrodo – kaip tikri dubenėliai. 

 Bulvių dubenėliai su džiovintų grybų padažu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Bulvių dubenėliai su džiovintų grybų padažu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Bulvių dubenėliai su džiovintų grybų padažu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Bulvių dubenėliai su džiovintų grybų padažu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

Apr 4, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:30 AM

Sakoma, kad, norint padarytį įspūdį, kartais geriausia tai daryti paprastai. Šie bulvių dubenėliai patvirtina tokią tiesą. 

Jei juos gaminsite, neskubėkite, įsijauskite į kūrybinį malonumą, būkite atidūs ir nustebinsite ne tik kitus, bet ir pačius save, ką galite sukurti iš bulvių ir poros šaukštelių druskos. 

Bulvių dubenėliai su džiovintų grybų padažu

4 valgytojams, pasidalinant po 8 bulvių dubenėlius, reikalingi produktai 

Bulvių dubenėliams reikės:

  • bulvių,
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos,
  • 1 sutrintos vitamino C tabletės.

Džiovintų grybų padažui reikės:

  • 4 valgomųjų šaukštų aliejaus,
  • 1 1/2 vidutinio dydžio svogūnų,
  • 45 g džiovintų grybų,
  • 900 ml drungno vandens,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • džiovintų čiobrelių.

Kaip gaminti

1. 870 g bulvių išvirkite su lupenomis. Bulves virkite iš lėto, vos vos burbuliuojančiame vandenyje. Bulvės turėtų išvirti maždaug per pusvalandį. Tai lengva patikrinti peiliu, įbedus iki bulvės vidurio: jei peilis įsmigs lengvai – bulvės jau išvirė. Išvirusias bulves nusunkite, dar karštas nulupkite (naudojant rankšluostėlį) ir pertrinkite per tankų metalinio tinklelio sietą, sumalkite rankine mėsmale ar bulvių grūstuvu.

2. Nuskuskite bulves, kol gausite 1500-1600 g nuskustų bulvių. Nuskustas bulves laikykite šaltame vandenyje. Kai pertrinsite virtas bulves, nuskustas bulves sutarkuokite. Įmaišykite vitamino C tabletę. Sutarkuotas bulves gerai nusunkite, tik žiūrėkite kad tarkiai neliktų itin kieti. Sunką pasilikite. Sunkai nusistovėjus, skystį nupilkite, o krakmolą sudėkite atgal į nusunktą tarkuotų bulvių masę. Turi gautis apie 3 valgomieji šaukštai krakmolo. Jei matote, kad krakmolo susidarė nedaug, įdėkite ir pirktinio krakmolo.

3. Į tarkuotų bulvių masę sudėkite virtų bulvių masę, įberkite druskos, išmaišykite. 

4. Iš masės, imdami jos po 2 valgomuosius šaukštus, darykite kukuliukus, voliodami tarp vos vos pakrakmolintų delnų. Vienoje kukuliuko pusėje padarykite duobutę. Taip gausite dubenėlį.

5. Paruoštus dubenėlius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir staigiai užvirinkite. Sumažinkite kaitrą, virkite apie 15 minučių. Imkite,kuo didesnį puodą.

6. Džiovintų grybų padažui perrinkite džiovintus grybus, nuplaukite ir pamerkite į drungną vandenį 3 val. Svogūnus supjaustykite kubeliais. Pakepinkite iki gelsvumo. Grybus nusunkite, pasilikdami grybų „sultinį“, ir susmulkinkite. Berkite į keptuvę pas suminkštėjusius svogūnus, pakepinkite maišant ant vidutinės ugnies keletą minučių, tada supilkite 500 ml grybų „sultinio“ ir apie 15-20 minučių troškinkite ant mažos ugnies, kol skysčių nugaruos per pusę. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintais čiobreliais.

7. Patiekite bulvių dubenėlius giliuose dubenėliuose, užpylę džiovintų grybų padažu.

„Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.