Pyragas su persikais
Reikalingi produktai (24 cm torto formai ):
- 3 kiaušiniai,
- 120-140 g cukraus (arba pagal skonį),
- 105 g ištirpinto sviesto,
- žiupsnelio druskos,
- 4,5 v. š. pieno,
- 235 g miltų,
- 1,5 a. š. kepimo miltelių,
- 75 g šokolado drožlių,
- 520 g konservuotų nuvarvintų persikų puselių,
- vanilės.
Kaip gaminti
Kiaušinius, cukrų ir vanilę gerai išplakti, supilti pieną, sviestą, berti druskos ir išmaišyti. Tada suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, vėl išmaišyti. Galiausiai įmaišyti šokolado drožles.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti aliejumi (nepamiršti ir šonų), supilti tešlą, o ant viršaus sudėti dar kartelį perpjautas persikų puseles.
Kepti 170-175 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku.