Profesionalus konditeris Ali nustebins lengvai pagaminamu nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis. Gianas Luca negalės atsistebėti, kaip taip paprastai Ali sugeba sukurti tokį stebuklą.
Daug kulinarinių ir konditerinių triukų – rytoj 9.30 TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“!
Nekeptas maskarponės sūrio tortas
Pyragui reikės:
350 g avižinių sausainių,
100 sviesto,
1 žaliosios citrinos (laimo),
350 g maskarponės sūrio,
300 g juodojo šokolado,
150 g cukraus pudros,
1 arb. š. vanilinio cukraus.
Dekoravimui reikės:
400 g grietinėlės,
2 valg. š. cukraus pudros,
šviežių aviečių arba kitų uogų,
juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų.
Kaip gaminti
Sausainius susmulkinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilti išlydytu sviestu ir gerai išmaišyti. Suberti juos į kepimo formą, išlyginti ir nuo vidurio suspausti, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Įdėti į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.
Prikaistuvyje pašildyti maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilti maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir iš lėto supilti jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišyti iki vientisos masės ir supilti ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėti į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba dekoruoti sustingusio torto paviršių. Išdėlioti šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstyti cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.
Skanaus!