Senovinė dilgėlių sriuba pagal močiutės receptą

Šią sriubą prisiminiau iš vaikystės, kaip virdavo man ją močiutė. Puoliau kalbėtis su ja, kad papasakotų, kaip išvirti labai gardžią ir sveiką sriubą. 

 Dilgėlių sriuba.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Dilgėlių sriuba.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

May 16, 2018, 11:27 AM, atnaujinta May 16, 2023, 4:10 PM

Dalinuosi su jumis senu dilgėlių sriubos receptu. Pasak mano močiutės, svarbiausia dilgėles rinkti jaunas, neperaugusias.

Gamindami užtruksite iki 1 val. 

Dilgėlių sriuba

Reikalingi produktai (10 porcijų): 

  • 4 bulvės;
  • 1 morka;
  • 4 v. š. miežinių kruopų;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 1 v. š. miltų;
  • 2 l vandens;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis pipirų;
  • 3 lauro lapeliai;
  • 3 geros saujos neperaugusių dilgėlių.

Daržoves nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, svogūną pasmulkiname, morką sutarkuojame. Į puodą sudedame kruopas, prieskonius, bulves, užpilame vandeniu. Paverdame apie 30 min. aliejuje pakepiname svogūną, morką. 

Daržovėms suminkštėjus sudedame miltus. Viską gerai išmaišome. Supilame į sriubą. 

Dilgėles nuplikome verdančiu vandeniu, nuskabome lapelius. Juos pasmulkiname peiliu ir sudedame į sriubą. Paverdame apie 5 min. 

Ragaujame vitaminingos sriubos. Valgome su juodos duonos riekele.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.