Medumi ir garstyčiomis kvepiantis užpilas tiks ne tik salotoms

Noriu pasidalinti salotų užpilo receptu. Jis puikiai tiks pagardinti salotas, bet galima ir patiekti prie mėsos gaminių.

Medaus ir garstyčių užpilas salotoms.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Medaus ir garstyčių užpilas salotoms.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jun 19, 2018, 8:40 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 3:31 PM

Užtruksite 5 minutes. 

Medaus ir garstyčių užpilas

Reikalingi produktai:

  • 1/3 st. alyvuogių aliejaus,
  • 3 šaukštai balto vyno acto,
  • 1 citrinos sultys,
  • 3 šaukštai medaus,
  • 3 šaukštai garstyčių (naudojau pusę Dižono garstyčių, kitą pusę - su grūdeliais),
  • 1/4 šaukštelio česnako miltelių,
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

Į dubenėlį supilkite aliejų, actą, išspaustas citrinos sultis. Medų sumaišykite su garstyčiomis, česnako milteliais, druska, gerai išmaišykite. Dėkite po šaukštą medaus - garstyčių masės į aliejaus masę ir maišykite iki vientisos masės.

Pabaigoje įberkite pagal skonį maltų pipirų ir gerai išmaišykite.

Supilkite į stiklainiuką. Šaldytuve galėsite laikyti iki 5 dienų.

Receptu pasidalino  „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.