Užtruksite 5 minutes.
Medaus ir garstyčių užpilas
Reikalingi produktai:
- 1/3 st. alyvuogių aliejaus,
- 3 šaukštai balto vyno acto,
- 1 citrinos sultys,
- 3 šaukštai medaus,
- 3 šaukštai garstyčių (naudojau pusę Dižono garstyčių, kitą pusę - su grūdeliais),
- 1/4 šaukštelio česnako miltelių,
- 1/2 šaukštelio druskos,
- pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Į dubenėlį supilkite aliejų, actą, išspaustas citrinos sultis. Medų sumaišykite su garstyčiomis, česnako milteliais, druska, gerai išmaišykite. Dėkite po šaukštą medaus - garstyčių masės į aliejaus masę ir maišykite iki vientisos masės.
Pabaigoje įberkite pagal skonį maltų pipirų ir gerai išmaišykite.
Supilkite į stiklainiuką. Šaldytuve galėsite laikyti iki 5 dienų.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“