O ką jau kalbėti, kad jis puikiai tiks atsigaivinti karštomis dienomis ar po darbų.
Beje, šį desertą galite gaminti ne tik su trešnėmis, bet ir su bet kuriomis jums patinkančiomis uogomis ar vaisiais.
Varškės desertas su trešnėmis
Reikės:
- 2 pakelių po 180 g varškės (9%),
- 300 ml jogurto be priedų,
- 4 v. š. cukraus (kiekvienam pagal skonį),
- 20 g želatinos + 10 v. š. vandens želatinai brinkinti,
- trešnių (be kauliukų).
Kaip gaminti
Želatiną išbrinkinti vandenyje 15 min. Išbrinkintą želatiną pakaitinti, kol granulytės visiškai ištirps. Atvėsinti.
Varškę, jogurtą ir cukrų sutrinti iki vientisos masės.
Į varškės kremą supilti atvėsintą želatiną, išmaišyti ir sudėti trešnes (aš jas pjausčiau perpus).
Formą iškloti maistine plėvele, supilti paruoštą masę ir padėti stingti į šaldytuvą.
Desertą galima ragauti po poros valandų.
Puošite šį desertą ar ne – priklauso nuo jūsų noro, fantazijos ir pagaliau nuotaikos.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“