Šis desertas mane lydi nuo pat vaikystės, kai apie maskarponę ar krembriulė nė nebuvome girdėję, giminės moterys dažnai gamindavo želatina stingdytus gardumynus, o firminis mamos tortas būdavo iš trijų sluoksnių – saldaus vyniotinio pagrindas, baltas želatininis ir spalvotas želatininis, kuriame būdavo kokių nors konservuotų vaisių.
O tokį, braškinį, gamindavome kiekvieną mielą vasarą. Todėl jis man labai mielas ir nostalgiškas, nepaisant jo paprastumo.
Gaminu stikliniame inde.
Gaivus braškinis desertas
Reikalingi produktai:
- 1 l kefyro,
- 2 valg. š. želatinos,
- 6 valg. š. cukraus,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- 1 kg braškių.
Kaip gaminti
Kaitrai atspariame inde želatina užpilama trupučiu vandens ir paliekama išbrinkti. Tuo metu braškės nuplaunamos ir suberiamos į koštuvą apdžiūti.
Į indą, kuriame bus šaldomas desertas, supilamas kefyras, suberiamas ir vienas, ir kitas cukrus ir maišoma, kol jie ištirpsta. Indas su želatina statomas ant minimaliausios ugnies ir, nuolat maišant, kaitinama, kol želatina pilnai ištirpsta ir supilama į kefyro masę, gerai išmaišoma ir indas dedamas į šaldytuvą 15 – 20 minučių.
Tuomet į masę įmaišomos braškės ir indas grąžinamas į šaldytuvą iki pilnai sustings.
Desertą galima gaminti porcijinėse taurėse ar indeliuose, o braškes keisti sezoninėmis uogomis ar jų mišiniu.
Receptu pasidalijo „Kūmutės virtuvė“