Marinuotos cukinijos rūsyje nuo lentynų dingo turbo greičiu

Pagal panašų receptą marinuodavau agurkus, o prieš kelis metus pabandžiau taip marinuoti cukinijas. Darydavau su kapotais petražolių lapeliais, bet naujoji mano manija – morkų lapai.

Česnakiniai cukinijos gabaliukai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Česnakiniai cukinijos gabaliukai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Česnakiniai cukinijos gabaliukai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Česnakiniai cukinijos gabaliukai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

2018-07-18 13:59, atnaujinta 2023-07-18 10:18

Pernai su morkų lapeliais gamintos cukinijos sulaukė ovacijų ir turbo greičiu ištuštėjusių lentynų rūsy. Kartojam, o kadangi jau išbandyta – dalinuosi ir su jumis.

Yra vienas didelis nepatogumas – cukinijas reikės pasverti.

Aprašysiu dažniausiai gaminamą kiekį – iš 4 didelių cukinijų.

Jas nulupu, supjaustau į tris dalis, jas – dar į keturias, išimu sėklas ir figūriniu peiliuku supjaustau nedideliais gabaliukais.

Česnakiniai cukinijų gabaliukai

Reikės:

  • 4 kg paruoštų cukinijų gabaliukų;
  • 4 v. š. rupios druskos;
  • 1 kg cukraus;
  • 20 v. š. tyro aliejaus;
  • 2 st. 9% acto;
  • 4 galvų česnako;
  • 6-8 morkų lapų.

Cukinijų gabaliukus užberiu druska ir kapotais morkų lapais, gerai išmaišau ir palieku 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.

Puode truputį pašildau aliejų, suberiu cukrų, iki minimaliausios sumažinu ugnį ir vis maišau, kol cukrus ištirpsta. Jei cukrus netirpsta, galima įpilti cukinijų sulčių. Cukrui ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu actą.

Česnakų skilteles nulupu ir supjaustau griežinėliais – jie irgi bus skanūs. Česnakus ir aliejaus mišinį supilu ant cukinijų, permaišau. Išsiplaunu stiklainius, iškaitinu juos orkaitėje ir į dar karštus samčiu pilu cukinijas su skysčiu. Tuoj pat užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais metaliniais dangteliais ir iškart nešu į rūsį.

Nuostabus užkandis, garnyras, kartais šių cukinijų dedu į sriubas. Taip pat tinka picoms, karštiems sumuštiniams, vienakąsniams.

Beje, ruošiant jaunas cukinijas, marinuoju ir žievelių juosteles. Joms labiausiai tinka klasikinis daržovių marinatas.

Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.