Šokoladiniai ir vaniliniai blyneliai be miltų

Pusryčiams pasilepinkite blyneliais, kuriuose nėra kvietinių miltų.

Šokoladiniai ir vaniliniai smaližių blyneliai.<br>Nuotr. iš „Kuras kūnui“
Šokoladiniai ir vaniliniai smaližių blyneliai.<br>Nuotr. iš „Kuras kūnui“
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

Jul 30, 2018, 7:38 AM, atnaujinta Jul 30, 2019, 8:34 AM

Šokoladiniai ir vaniliniai smaližių blyneliai

Ingredientai 2 porcijoms:

60 g migdolų miltų,

60 g kokosų miltų,

1 valg.š. kokosų aliejaus (dedame į tešlą),

200 ml namų gamybos migdolų pieno (kaip jį pagaminti, rasite žemiau), 

50-80 ml vandens,

4 dideli kiaušiniai,

keli lašeliai ekologiško vanilės ekstrakto,

1 valg.š. neskrudintos kakavos miltelių,

galima įdėti stevijos (nebūtinai),

alyvuogių aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10-15 min. Kuo ilgiau pastovės - tuo bus tvirtesnė ir lengviau kepti blynelius.

2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą - su vanile.

2. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynelius. 1 blyneliui - 1 kupinas valg.š. tešlos.

3. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi). 

4. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.

Migdolų pienas: 50 g migdolų pamirkyti per naktį, ryte perplauti, suplakti maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošti per sietelį.

Išspaudos puikiai tiks su uogomis sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.

Receptu pasidalino „Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.