Šokoladiniai ir vaniliniai smaližių blyneliai
Ingredientai 2 porcijoms:
60 g migdolų miltų,
60 g kokosų miltų,
1 valg.š. kokosų aliejaus (dedame į tešlą),
200 ml namų gamybos migdolų pieno (kaip jį pagaminti, rasite žemiau),
50-80 ml vandens,
4 dideli kiaušiniai,
keli lašeliai ekologiško vanilės ekstrakto,
1 valg.š. neskrudintos kakavos miltelių,
galima įdėti stevijos (nebūtinai),
alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga
1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10-15 min. Kuo ilgiau pastovės - tuo bus tvirtesnė ir lengviau kepti blynelius.
2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą - su vanile.
2. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynelius. 1 blyneliui - 1 kupinas valg.š. tešlos.
3. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).
4. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.
Migdolų pienas: 50 g migdolų pamirkyti per naktį, ryte perplauti, suplakti maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošti per sietelį.
Išspaudos puikiai tiks su uogomis sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.
Receptu pasidalino „Kuras kūnui“