O receptų yra begalė ir tuomet jautiesi pasimetęs, nes norisi vieno ir 100 proc. pasiteisinusio recepto, kuris nenuviltų, kuriuo galėtumei pasidalinti su visais ir drąsiai pasakyti, kad „tai yra mano firminis obuolių pyragas“.
Kad palengvinčiau jums obuolių pyrago receptų paieškas internete, rekomenduoju išsikepti savo, 100 proc. pasiteisinusio obuolių pyrago receptu.
Pyragas – purus, minkštas, drėgnas ir nesprangus.
Kepkite ir tuo įsitikinsite patys, o aš lauksiu atsiliepimų.
P. S. beje, manau kad ne tik obuolius, bet ir slyvas, kriaušes, persikus ar abrikosus galite dėti į šį pyragą – rezultatu liksite patenkinti.
Reikės:
- 4-5 rūgštesnių obuolių;
- 4 M dydžio kiaušinių;
- 200 g ištirpinto sviesto;
- 200 g cukraus;
- 200 g natūralaus jogurto be priedų;
- 200 g miltų;
- 1,5 a. š kepimo miltelių;
- migdolų riekučių.
Gaminimo eiga:
Ištirpintą sviestą su cukrumi išplakiau plakikliu.
Po vieną įmušiau kiaušinius ir gerai išplakiau.
Į masę supyliau jogurtą, persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau iki vientisos masės.
Obuolius nulupau, supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į masę. Išmaišiau.
Kepimo skardą sutepiau aliejumi ir supyliau masę, ant viršaus užbėriau migdolų riekelių.
Kepiau orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min. (ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku ).
Štai ir viskas.
Pyragas iškeptas.
P. S. Receptas labai paprastas ir lengvai įsimintinas, nes recepte figūruoja skaičiai 2 ir 4.
Skanaus!