Sūrio sriuba
Reikės:
- 80 g sviesto,
- 250 ml grietinėlės,
- 250 ml pieno,
- 200 ml grietinės,
- kietojo sūrio,
- sūrio su mėlynaisiais pelėsiais,
- druskos, pipirų, česnakų granulių.
Kaip gaminti
Pirmiausia svarbu sriubą ruošti virš nedidelės kaitros, nes ją labai lengva perkaitinti – tuomet sriuba būma sutraukta lyg varškė. Tai negerai – reikia, kad ji būtų švelnios kreminės tekstūros, todėl virš nedidelės ugnies išlydome sviestą.
Po truputį, maišydami pilame pieną ir kai pienas jau sušyla, dedame grietinę, viską maišome iki vientisos masės ir supilame grietinėlę.
Nuolat maišykite ir kai sriuba pradės tirštėti dėkite sūrį, dėkite apie 70 gramų tarkuoto kietojo sūrio ir apie 50 gramų sūrio su mėlynaisiais pelėsiais (o jeigu mėgstate sūrį – tikrai galima ir daugiau).
Maišykite, viskas virs vientisa mase, ragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Skoniui pagerinti įberkite česnako granulių, pipirų ir jei dar reikia druskos.
Vaizdo siužetą žiūrėkite žemiau:
Skanaus!
Receptu pasidalino „Čepsėk“