Kalakutienos troškinys su daržovėmis ir ryžiais

Troškiniai – tai tokie patiekalai, kurie leidžia labiausiai atsiskleisti jūsų fantazijai. Arba panaudoti kuo daugiau turimų ingredientų.

 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (7)

Riebus katinas

Sep 21, 2018, 11:21 AM, atnaujinta Sep 19, 2022, 6:02 PM

Šį kartą mano fantazijos padiktuotam troškiniui prireikė šių produktų:

  • kalakuto kulšelių mėsos,
  • cukinijos,
  • baltojo svogūno,
  • česnakų,
  • pomidorų pastos,
  • morkų,
  • džiovintų slyvų,
  • druskos, pipirų,
  • ryžių.

Kaip gaminti

Kalakutieną pjaustau 2x2 cm dydžio kubeliais. Daržoves – daug didesniais gabalais. Nes valgydamas troškinį noriu jausti daržoves, o ne vientisą košę. 

Kol virtuvėje vyksta paruošiamieji darbai, lauke kaista kepsninė. Kepsninei įkaitus iki 200C statau puodą ir į jame įkaitusį aliejų sudedu kalakutieną. Jai šiek tiek apkepus dedu stambiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Tada šiam turiniui leidžiu pakepti kokias 15 min. 

Tada į puodą keliauja likusios daržovės. Šiek tiek verdančio vandens ir verdame toliau. Dar po 15 min. sudedu džiovintas slyvas ir ryžius. Įpilu tiek vandens, kad apsemtų ryžius. Verdu dar 15-20 min., kol ryžiai išvirs. 

Tada sudedu pomidorų pastą, šiek tiek pipirų, druskos. Tada troškinu atidengtą puodą, kad nugaruotų skysčio perteklius. 

O tada skanaus.

Paklausite, kodėl bendrame puode atsirado ryžiai? Tiesiog norėjosi paeksperimentuoti. Ir prisipažinsiu – gavosi labai puikus patiekalas. Kažkuo panašus į plovą, tik su saldžia gaidele.

Receptu pasidalino „Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.