Vištiena su daržovėmis ir vienu nuodėmingai skaniu ingredientu

Naujas lrytas.tv projektas „Virtuvės revizija“ tikrąja žodžio prasme darys revizijas žvaigždžių šaldytuvuose.

 Iš Makaliaus namuose rastų produktų šefas pagamino gardų patiekalą – vištieną su daržovėmis.
 Iš Makaliaus namuose rastų produktų šefas pagamino gardų patiekalą – vištieną su daržovėmis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 12:09 PM, atnaujinta Oct 3, 2018, 1:27 PM

Sporto treneris ir sveikos mitybos specialistas Paulius Ratkevičius ir žinomas virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas apsilankys žinomų žmonių virtuvėse, išsiaiškins, ką jie slepia atokiausiose lentynose ir iš rastų produktų pagamins gardų ir kuo sveikesnį patiekalą.

Pirmoje laidoje Paulius ir Donatas užsuko pas kelionių ekspertą Rimvydą Širvinską, žinomą Makaliaus pseudonimu.

„Man visada sunku kalbėti apie savo mitybą, nes nuolat bandau ieškoti pasiteisinimo, kodėl aš bandau valgyti nesveikai. Todėl, kad keliauju, mažai būnu namuose, turiu užsisakyti iš restorano ar likusių pusfabrikačių.

Prieš porą metų labiau pradėjau rūpintis savo mityba ir nepaisant to, kad nesu virtuvės šefas ar net, galima sakyti, apskritai mažai gebu gaminti, pamažu mokausi ir pradedu skirti, kas yra sveika, o kas ne, – atskleidė Makalius. – Man pastaruoju metu pasidarė labai svarbūs pusryčiai, jei anksčiau negalėjau į juos žiūrėti ir negalėdavau prisiversti valgyti ryte, dabar atsikeliu išalkęs, nes žinau, kad kuo daugiau ryte pavalgysiu, tuo mažiau norėsiu vakare atsisėsti ir okupuoti šaldytuvą.“

Paulius patikrino Makaliaus šaldytuvą – iš rastų produktų Donatas pagamino labai gardų patiekalą, kurį gali pasigaminti kiekvienas.

Burnoje tirpsanti vištiena su daržovėmis ir slaptu ingredientu

Reikalingi produktai:

vištienos krūtinėlė,

„Santa Maria“ padažas „Tropical Salsa“,

cukinija,

pievagrybiai,

liesa varškė,

liesa grietinė,

triufelių užtepėlė,

„Santa Maria“ akmens druska,

„Santa Maria“ Tellicherry pipirai,

„Santa Maria“ prieskonių mišinys su aitriosiomis paprikomis,

grūdėtosios garstyčios,

mėgstami bulvių traškučiai.

Vištienos krūtinėlę susipjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Įdėkite porą šaukštų „Santa Maria“ padažo „Tropical Salsa“ ir palikite marinuotis.

Pievagrybius ir cukinijas supjaustykite stambiais gabaliukais ir įdėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, pabarstykite „Santa Maria“ akmens druska ir Tellicherry pipirais ir prieskonių mišiniu su aitriosiomis paprikomis. Baigiant kepti įdėkite šaukštelį grūdėtų garstyčių.

Varškę itin gerai sutrinkite su 2 šaukštais grietinės ir šaukšteliu triufelių (ar kito panašaus skonio) užtepėle iki labai vientisos masės.

Švarioje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus iškepkite marinuotą vištienos krūtinėlę. Viskas, patiekalas paruoštas, lieka tik jį gražiai patiekti.

Į lėkštę dėkite šaukštą varškės padažo, ant viršaus – daržoves ir ir vištieną, viską apibarstykite sauja susmulkintų bulvių traškučių.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.