O dabar rimtai apie patį receptą ir tai, dėl ko šašlykai būna sultingi ir labai skanūs.
Mėsą marinuojame iš vakaro. Šį kartą naudojau kalakutų kulšelių mėsą.
Supjaustytą mėsą apibarstau druska, pipirais, įspaudžiu česnako, ant viršaus sudedu žiedais pjaustytą baltąjį svogūną. Viską gerai išmaišau. Maišau ir minkau apie 10 minučių, kol išsiskiria sultys. Tada uždarau indą ir dedu į šaldytuvą iki rytojaus.
Ryte viskas keliauja į kepsninę.
Skanių šašlykų esmė - nepersistenkite su kepsninės kaitra. Aš kepu ne aukštesnėje kaip 130 C temperatūroje. Tada šašlykai neapdega ir neišdžiūva. Tikslaus kepimo laiko nepasakysiu. Tiesiog skanaukite, jei akis dar „neatmušta“.
Tad mes sėdame valgyti, o tie, kurie neatvyko pietų, žvelgdami į nuotraukas tikrai gailėsis.
Receptu pasidalino „Riebus katinas“