Keli patarimai, kaip iškepti sultingus kalakutienos šašlykus

Šiuos kalakutienos šašlykus marinavau tikėdamasis sulaukti svečių iš Vatikano.  Bet buvau informuotas, kad pietų taip lauktas svečias neatvyks. Nesidomėjau, kas nutiko ir kodėl pasikeitė planai, bet neparagavęs tokių šašlykų, manau, jis daug ką prarado. 

 Kalakutienos šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kalakutienos šašlykai.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (3)

Riebus katinas

Sep 30, 2018, 3:42 PM, atnaujinta Sep 29, 2022, 5:23 PM

O dabar rimtai apie patį receptą ir tai, dėl ko šašlykai būna sultingi ir labai skanūs. 

Mėsą marinuojame iš vakaro. Šį kartą naudojau kalakutų kulšelių mėsą. 

Supjaustytą mėsą apibarstau druska, pipirais, įspaudžiu česnako, ant viršaus sudedu žiedais pjaustytą baltąjį svogūną. Viską gerai išmaišau. Maišau ir minkau apie 10 minučių, kol išsiskiria sultys. Tada uždarau indą ir dedu į šaldytuvą iki rytojaus.

Ryte viskas keliauja į kepsninę. 

Skanių šašlykų esmė - nepersistenkite su kepsninės kaitra. Aš kepu ne aukštesnėje kaip 130 C temperatūroje. Tada šašlykai neapdega ir neišdžiūva. Tikslaus kepimo laiko nepasakysiu. Tiesiog skanaukite, jei akis dar „neatmušta“. 

Tad mes sėdame valgyti, o tie, kurie neatvyko pietų, žvelgdami į nuotraukas tikrai gailėsis.

Receptu pasidalino „Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.