Ali Gadžijevas šį kartą nustebino neįprastu reginiu ir iškepė pyragą – „siurprizą“. Tai trapios sviestinės tešlos pyragas su obuolių ir marcipanų įdaru. Šiltas, rudeniškas, užburiantis ir tirpstantis burnoje!
Kadangi šie metai Lietuvoje buvo derlingi obuoliais ir jų netrūksta dažnuose namuose, šį receptą tikrai turėtų išbandyti kiekviena šeimininkė.
Trapios tešlos pyragas su marcipanų ir obuolių įdaru
Tešlai reikės:
280 g šalto sviesto,
260 g cukraus,
1 arb. š. druskos,
6 kiaušinių trynių,
360 g miltų,
2 arb. š. kepimo miltelių.
Įdarui reikės:
2-3 obuolių,
130 g marcipano,
60 g kambario temperatūros sviesto,
2 kiaušinių,
70 g grietinėlės,
2 arb. š. kukurūzų krakmolo.
Kaip gaminti
Į elektrinį smulkintuvą sudėti šaltą sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Įberti druskos, sudėti kiaušinių trynius ir vėl viską permalti. Tada suberti miltus ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės. Gautą tešlą padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti iš vakaro.
Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
Tada į elektrinį smulkintuvą sudėti marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmušti kiaušinius ir sumalti iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilti giretinėlę ir nuolat plakti iki vientisos masės.
Sustingusią tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu iškloti kepimo formos dugną. Paliekant po 3 cm nuo krašto ant apskritimo vidurio sudėti marcipano kremą, o ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždengti antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspausti tešlos kraštus.
Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Skanaus!