Prancūzų sukurtą desertą pamėgo smaližiai visame pasaulyje

Po truputį artėjant didžiosioms metų šventėms „Gardu Gardu“ laidos vedėjų gaminami patiekalai taip pat įgauna šventiškumo. 

Klafutis su vyšniomis.<br> TV3 nuotr.
Klafutis su vyšniomis.<br> TV3 nuotr.
Klafutis su vyšniomis.<br> TV3 nuotr.
Klafutis su vyšniomis.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-11-30 11:07

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pratęsė laidų ciklą, skirtą klasikiniams prancūziškiems desertams, ir pristatė vidurio Prancūzijoje gimusį bei visame pasaulyje išpopuliarėjusį desertą – klafutį su vyšniomis. 

Klafutis su vyšniomis

Reikalingi produktai

Tešlai:

140 g kambario temperatūros sviesto,

130 g cukraus,

180 g miltų,

3 kiaušinių tryniai,

0,5 arb. š. druskos,

1 arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

2 kiaušiniai,

5 kiaušinių tryniai,

300 g grietinėlės,

70 g cukraus,

60 g pasiflorų tyrės,

20 ml apelsinų likerio,

1 arb. š. vanilinio cukraus su vanilės sėklomis,

300 g šaldytų vyšnių.

Kaip gaminti

Į elektrinį smulkintuvą sudėti sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Po vieną sudėti kiaušinių trynius ir kaskart viską permalti. Tada suberti miltus, druską ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės ir gautą tešlą sudėti į kepimo formą. Pirštais išlyginti tešlą ant dugno ir padaryti tokio pačio storio bei 5 cm aukščio sienelę. Gautą pyrago pagrindą su visa kepimo forma įdėti į šaldiklį 5-10 minučių. Ant sustingusio pagrindo uždėti kepimo popierių ir ant jo pripilti kietų birių produktų: žirnių, pupelių ir pan. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. 

Aukštame dubenyje kartu išplakti kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki vientisos masės. Neperplakti iki purumo. Supilti apelsinų likerį, pasiflorų tyrę, grietinėlę, įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti iki vientisos masės. Ant iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pagrindo sudėti atšildytas ir nusunktas vyšnias bei iš lėto, kas nesusidrumztų, supilti kiaušinių masę. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. 

Iškepusį palikti pastovėti ir šiek tiek pravėsti. Išimti iš kepimo formos ir prieš patiekiant paviršių pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.