Išbandykite turkiškus kebabus – nepasigailėsite

2019 m. sausio 25 d. 13:03
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Receptas
Turkiškas Urfos kebabas 
Daugiau nuotraukų (5)
Reikalingi produktai:
  • 700 g jautienos faršo (man patinka riebesnis),
  • 4 riekės batono be plutelės,
  • 1 kiaušinis,
  • 2 šaukštai česnakų granulių,
  • 2 šaukštai svogūnų miltelių,
  • 1 šaukštas kumino,
  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos,
  • smulkiai pjaustyta raudonoji paprika,
  • sauja smulkintų petražolių,
  • saujelė smulkintų krapų,
  • druska, juodieji pipirai.
Kaip gaminti
Viską dedame į didelį indą ir minkome 20 minučių. Galima naudoti virtuvės kombainą, bet tada įminkysit mažiau meilės.
Uždengiame plėvele ir pastatome pusvalandžiui į šaldytuvą. 
Formuojame ant iešmų kebabus ir kepame kelias minutes kiekvieną pusę. Žarijos turi būti gerai įsidegusios ir pasidengusios baltais pelenais. Ugnies neturi būti.
Patiekiame su jogurtiniu padažu, avokadu. Galima pasipjaustyti šviežio svogūno. 
Labai tinka indiška duona paratha. Jeigu nėra – naudojam lavašą ar tortiliją. Taip pat galima išsivirti ryžių.
Skanaus! 
kebabaiTurkija^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.