Dalijamės jos receptais.
Salotos su tunu
Turiu silpnybę žirnių daigams. Nuolat jų pasisėju namuose ant palangės, jie netrunka užaugti, ir visa šeima mėgaujamės valgydami vienus ar su salotomis.
Siūlau ir jums šv. Velykų vaišių stalą papuošti šiomis tuno salotomis.
Reikės:
- konservuoto tuno,
- mažų pomidoriukų (geltono, pjaustyto juostelėmis ir raudonų),
- virtų putpelės kiaušinukų,
- alyvuogių,
- žirnių daigų,
- svogūnų laiškų,
- alyvuogių aliejaus,
- pipiriukų.
Viską gražiai išdėliokite lėkštėje.
Silkė su avokadais ir burokėliais
Reikės:
- virtų ar keptų, stambiai tarkuotų burokėlių, pagardintų modenos balzaminio acto, grūdėtų garstyčių, medaus, apelsino sulčių ir aliejaus mišiniu,
- plonai suraikyto sunokusio avokado, pašlakstyto citrinų sultimis,
- plonai supjaustytos silkutės,
- šviežios rozmarino šakelės,
- apelsino minkštimo kubelių.
Viską gražiai išdėliokite lėkštėje.