Vištienos petukai su traškia plutele patiks tiems, kurie nenori ilgai stovėti virtuvėje

Vištienos petukai su traškia česnakine plutele – gardūs pietūs ar vakarienė. Viskas, ką jums reikės padaryti, tai pašauti juos orkaitėn ir pagalvoti apie garnyrą.

 Vištienos petukai su traškia plutele.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
 Vištienos petukai su traškia plutele.<br>Nuotr. iš „Gamink su Audrone“.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

2019-04-29 11:10, atnaujinta 2022-04-25 11:37

Vištienos petukai su traškia česnakine plutele

Reikės:

  • 20 vnt. vištienos petukų,
  • 1 kiaušinio,
  • 2-3 v.š. pieno,
  • džiūvėsėlių, 
  • džiovintų česnakų (milteliais),
  • vištienos prieskonių,
  • pipirų ir druskos.

Gaminimo eiga

Vištienos petukus pagardinau vištienos prieskoniais, pipirais ir druska.

Viename dubenėlyje suplakiau kiaušinį su pienu, kitame sumaišiau džiūvėsėlius su džiovintais česnakais.

Vištienos petukus mirkiau kiaušinio ir pieno plakinyje, po to paniravau džiūvėsėliuose.

Petukus sudėjau į kepimo formą ir pašoviau kepti orkaitėn.

Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30-40 min.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.