Aš dažnai eksperimentuoju gamindama šaltibarščius, nes noriu atrasti naują skonį, tą patį pačiausią.
Taigi, šįsyk pagaminau šaltibarščius su obuoliais. Ir man šis skonis patiko!
Ar jums teko ragauti, o gal jau ir gaminote šaltibarščius su obuoliais? Lauksiu atsiliepimų.
Šaltibarščiai su obuoliais
Reikės:
- 1,5 l kefyro,
- 2-3 virtų burokėlių,
- 1-2 obuolių,
- 2-3 agurkų,
- kiaušinių (kietai virtų),
- svogūnų laiškų,
- krapų,
- citrinos sulčių (pagal skonį),
- druskos.
Kaip gaminti
Burokėlius ir obuolius sutarkavau.
Agurkus supjausčiau mažais gabaliukais, svogūnus ir krapus susmulkinau.
Liko visus ingredientus sumaišyti su kefyru, pagardinti druska, o jeigu norite rūgštesnio skonio, išspauskite citrinos sulčių.
Pagamintus šaltibarščius dedame kuo greičiau į šaldytuvą, nes tik šalti jie patys skaniausi. Tikra atgaiva per tokius karščius.
Viskas. Šaltibarščiai pagaminti. Patiekiau su kiaušiniu.
Jeigu jūs nemėgstate tirštų šaltibarščių, praskiesti galite pienu ar vandeniu.
Skanaus.