Orkaitėje keptos šviežios bulvytės: net pirštelius aplaižysite

Jaunos šviežios bulvytės pasižymi itin švelniu skoniu ir tekstūra, jas lengva paruošti, todėl jas mėgsta daugelis. O keptos orkaitėje, su apskrudusia auksine plutele jos neatsivalgomai skanios.

 Keptos bulvytės.<br> 123rf nuotr.
 Keptos bulvytės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-26 12:46, atnaujinta 2022-06-20 09:43

Kaip skaniai iškepti bulvytes orkaitėje? 

„KitchenMag“ dalijasi keliais patarimais ir receptu.

Reikės:

  • jaunų bulvyčių,
  • 5 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos, 
  • pipirų,
  • čiobrelių,
  • rozmarinų.

Taip pat reikės kepimo rankovės arba kepimo popieriaus.

Kaip gaminti

Jaunas bulvytes gerai nuplaukite ir nutrinkite šveistuku. 

Nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais, pilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

Dėkite į kepimo rankovę arba į voką, sulankstytą iš kepimo popieriaus, šalia bulvių dėkite čiobrelių, rozmarinų ir pašaukite kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 40-50 minučių. 

Kai bulvės bus suminkštėjusios, prapjaukite kepimo rankovę ar kepimo popierių ir kepkite dar 10 minučių įjungę vėjelio funkciją, kad bulvytės apskrustų.

Patiekite su šviežiai raugintais agurkėliais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.