„Skonio“ skaitytoja Odeta Kudopčenkė siūlo puikią išeitį – vištienos šašlykus, kuriuos užteks pamarinuoti tik tiek, kiek laiko kaitinsite grilį ar kepsninę.
Dalinamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Pietūs po atviru dangumi“.
Greitai paruošiami vištienos šašlykai
Reikalingi produktai:
- 600 g vištų krūtinėlių (galima naudoti ir kitokią mėsą),
- 1 skiltelė česnako,
- 3 šaukštai aliejaus,
- 2 šaukštai sojų padažo,
- 1 šaukštelis druskos su žolelėmis,
- 1 žiupsnelis maltų pipirų.
Kaip gaminti
Sumaišykite dubenyje aliejų,druską, maltus pipirus, išspauskite česnako skiltelę, sojų padažą ir išmaišykite.
Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į padažą. Išmaišykite, kad padažu pasidengtų visa mėsa.
Palikite marinuotis, kol įkaitinsite grilį.
Suverkite ant iešmų mėsą ir vartydami kepkite, kol iškeps.
Tiekite su salotomis ir ryžiais.