Japoniškos agurkų salotos tiks ir užkandžiui, ir prie kepsnio

Kitaip dar vadinami „Japoniški agurkai“. Bent kartą per sezoną taip paruoštų agurkų aš noriu ir pasiilgstu. Man skanu juos valgyti ir vienus, kaip užkandį, bet taip pat jie puikiai dera ir prie mėsos kepsnio. 

Japoniškos agurkų salotos.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Japoniškos agurkų salotos.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2019-07-15 11:35, atnaujinta 2023-07-09 17:07

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 10 min.

Japoniškos agurkų salotos

Reikės:

  • 500 g agurkų;
  • 50 ml sojų padažo;
  • 50 ml obuolių acto;
  • 1 v. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus;
  • žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 1 v. š. sezamų sėklų.

Kaip gaminti

Agurkus nuplauname ir supjaustome, kaip jums patinka. Aš pajausčiau su daržovių skustuku. Agurkų juosteles sudedame į dubenį. 

Užpilame sojų padažu, aliejumi, obuolių actu, cukrumi, aitriosios paprikos dribsniais ir sezamų sėklomis. Gerai išmaišome. Paliekame bent 0,5 val. pasimarinuoti. 

Skanaujame. 

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.