Žiedinis kopūstas sūrio padaže
Reikės:
- žiedinio kopūsto galvos,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 50 g lydyto sūrelio,
- 1 v. š. miltų,
- 0,5 l pieno,
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Kopūstą suskirstykite žiedynais, apšlakstykite aliejumi, prieskoniais ir vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 12-15 min., kol suminkštės.
Tuo metu puodelyje ištirpinkite lydytą sūrelį, berkite miltus, išmaišykite ir vos vos pakaitinkite. Po truputį maišydami supilkite pieną, berkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar pakaitinkite, kol sutirštės.
Iškeptus kopūstus sudėkite į karščiui atsparią formą, apliekite padažu ir kepkite orkaitėje dar 5-10 minučių.
Patiekite vienus ar su šviežių daržovių salotomis.