Žiedinis kopūstas sūrio padaže: paruošti lengva, o rezultatas patiks visiems

Vasarą, kai nesinori skrandį apsunkinančio maisto, šis pasiūlymas – kaip tik. Jis patiks ir tiems, kurie nenori gaišti laiko virtuvėje: ruošdami ilgai neužtruksite, o rezultatas patiks visiems. Juk su sūriu bet koks patiekalas gardesnis! 

 Žiediniai kopūstai su sūriu.<br> 123rf nuotr.
 Žiediniai kopūstai su sūriu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2019, 3:28 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 9:58 AM

Žiedinis kopūstas sūrio padaže

Reikės: 

  • žiedinio kopūsto galvos, 
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 
  • 50 g lydyto sūrelio, 
  • 1 v. š. miltų, 
  • 0,5 l pieno, 
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio,
  • druskos, 
  • pipirų. 

Kaip gaminti 

Kopūstą suskirstykite žiedynais, apšlakstykite aliejumi, prieskoniais ir vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 12-15 min., kol suminkštės. 

Tuo metu puodelyje ištirpinkite lydytą sūrelį, berkite miltus, išmaišykite ir vos vos pakaitinkite. Po truputį maišydami supilkite pieną, berkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar pakaitinkite, kol sutirštės. 

Iškeptus kopūstus sudėkite į karščiui atsparią formą, apliekite padažu ir kepkite orkaitėje dar 5-10 minučių. 

Patiekite vienus ar su šviežių daržovių salotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.