„Šiuos kukulius, dar kitaip Italijoje žinomus kaip Ghocchi, labai mėgstu! Galėčiau juos valgyti ir valgyti. Žinoma, Italijoje jie dieviško skonio ir tradiciškai gaminami iš bulvių, bet nusprendžiau paeksperimentuoti ir pasigaminti iš kalafiorų!
Gavosi puikiai, valgydamas pasijauti lyg Italijoje. O dabar dar kaip tik šių daržovių galima rasti daržuose“, – rašo „WiseTaste“ tinklaraščio autorė Rima.
Išbandykite ir jūs!
Reikės:
- 350 g žiedinių kopūstų;
- 1/2 a.š. druskos;
- 90 g miltų;
- 40 g bulvių krakmolo
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kalafiorą supjaustome gabaliukais ir sudedame ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių kol suminkštės.
2. Kalafiorus atvėsiname ir sudedame į maisto smulkintuvą. Sumalame iki vientisos masės, bet nereikia iki visiškai skystos.
3. Į susmulkintus kalafiorus sudedame druską, miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišome. Jeigu masė gaunasi labai lipni galite įpilti dar šiek tiek miltų (masė turi gautis drėgna, bet jeigu sunkiai formuojasi įpilkite miltų) . Formuojame volelius ir pjaustome nedideliais gabaliukais.
4. Sudedame į verdantį vandenį ir verdame kol kukuliai pakils į viršų.
5. Išvirusius galima iškart tiekti, bet skaniau ir juos dar pakepinti su mėgstamais prieskoniais ir tiekti su salotomis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame blogui „Wise taste”.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.