Varškės tortas su serbentais, kurio nereikia kepti

Varškės tortas su serbentais – skanus sezoninis tortukas tiems, kurie nemėgsta kepti.

Varškės tortas su serbentais.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Varškės tortas su serbentais.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Varškės tortas su serbentais.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Varškės tortas su serbentais.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanios Bajalių istorijos“

2019-08-13 16:35, atnaujinta 2023-08-08 10:05

Reikės:

  • 100 ml grietinėlės plakimui,
  • 5 valg. š. miltelinio cukraus (pudros),
  • 500 g švelnios kreminės varškės,
  • 20 g želatinos miltelių,
  • 100 ml vandens,
  • 300 g trintų juodųjų serbentų.

Kaip gaminti

Grietinėlė išplakama su cukraus pudra iki standumo. Atsargiai įmaišoma varškės masė. Želatina išbrinkinama su vandeniu – 20 sekundžių pašildoma mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.

Pusė atvėsintos želatinos masės sumaišoma su varške. Trinti serbentai sumaišomi su likusia želatina. Jeigu serbentai buvo trinti be cukraus, galima jo įdėti pagal skonį.

Varškės ir serbentų masės sluoksniuojamos norimoje formoje. Galima šaukštu jas pamaišyti tarpusavyje, bus įdomesnė pjūvio faktūra.

Paruoštas tortas palaikomas šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį. Puošiamas trapučiais, šviežiomis uogomis ir morengais.

„Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.