Reikės:
- 100 ml grietinėlės plakimui,
- 5 valg. š. miltelinio cukraus (pudros),
- 500 g švelnios kreminės varškės,
- 20 g želatinos miltelių,
- 100 ml vandens,
- 300 g trintų juodųjų serbentų.
Kaip gaminti
Grietinėlė išplakama su cukraus pudra iki standumo. Atsargiai įmaišoma varškės masė. Želatina išbrinkinama su vandeniu – 20 sekundžių pašildoma mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.
Pusė atvėsintos želatinos masės sumaišoma su varške. Trinti serbentai sumaišomi su likusia želatina. Jeigu serbentai buvo trinti be cukraus, galima jo įdėti pagal skonį.
Varškės ir serbentų masės sluoksniuojamos norimoje formoje. Galima šaukštu jas pamaišyti tarpusavyje, bus įdomesnė pjūvio faktūra.
Paruoštas tortas palaikomas šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį. Puošiamas trapučiais, šviežiomis uogomis ir morengais.