Lengvai pagaminamas ir labai gardus citrininis uogų pyragas be glitimo

Mano rugsėjis kaip visada prasidėjo su ilgu sąrašu pažadų, naujų ketinimų, idėjų. Vienas iš pažadų buvo... kepti daugiau skanių pyragų! Ne tokių kaloringų (na, gerai, ir kaloringų), turinčių mažiau glitimo ar sveikesnių, bet vis tiek labai gardžių. Šis pyragas kaip tik ir patenka į šią kategoriją.

Citrinų ir uogų pyragas be glitimo.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Citrinų ir uogų pyragas be glitimo.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Citrinų ir uogų pyragas be glitimo.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Citrinų ir uogų pyragas be glitimo.<br>Nuotr. iš „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Sep 15, 2019, 12:48 PM, atnaujinta Sep 13, 2021, 10:45 AM

Esu kepusi jį ne kartą, ir šis pyragas man labai patiko. Paprastai pagaminamas, tinkantis prie kavos ar arbatos. Nors uogų sezonas jau eina į pabaigą, jam puikiai tiks ir šaldytos uogos.

Pyragas yra be glitimo, nes naudojau avižų miltus bei miltus, ant kurių pakelio parašyta „be glitimo“. Turiu omeny tuos krakmolingos tekstūros miltus su įvairiais kildinimo priedais. Manuosiuose yra guaro dervos, kuri tešlą padaro puresne.

Pyragas beveik nesiskyrė nuo kvietinių miltų pyrago. Galbūt šiek tiek trupėjo, bet valgant nebuvo skirtumo.

Iš kepimo formos išimkite, kai bus atvėsęs.

Citrinų ir uogų pyragas be glitimo

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 55 min.

Reikalingi produktai: 

  • 4 kiaušiniai,
  • 125 g maskarponės,
  • 100 g sviesto,
  • 2/3 st. (130 g) cukraus,
  • 1 st. (100 g) avižų miltų,
  • 1 st. (130 g) miltų be glitimo,
  • 4 valg. š. šviežių citrinos sulčių,
  • 1 arbat. š. nutarkuotos citrinos žievelės,
  • 2 arbat. š. kepimo miltelių,
  • 1 arbat. š. vanilės ekstrakto,
  • žiupsnelis jūros druskos,
  • 1 1/4 st. šviežių ar šaldytų uogų (šilauogių, aviečių).

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp.

Dideliame inde elektriniu plaktuvu išplakti iki purumo sviestą, maskarponę, cukrų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis, žievelę.

Po vieną supilti kiaušinius, plakti, kol jie susimaišys su tešla.

Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Juos suberti į tešlą ir mentele išmaišyti iki vientisos masės.

Suberti uogas ir atsargiai išmaišyti. Jei uogos šaldytos – sumaišykite su 1 arbat. š. miltų.

Pailgą kepimo formą (25x11 cm) iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą.

Kepti apie 50-55 min.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.