Tiesiogine to žodžio prasme – viena skarda. Tik tiek ir reikės.
O ši vakarienė su vištiena tiesiog kvepia rudeniu – moliūgai, cukinijos ir kukurūzai. O kad nebūtų per prasta – granatų sėklos, klevų sirupas ir balzaminė glazūra. Tai pakylėja patiekalą į aukštesnį lygį.
Vištiena su rudeninėmis daržovėmis
Reikės:
- 6-7 vištienos kulšelių;
- sezoninių daržovių: kukurūzų, moliūgų, pievagrybių, cukinijų, pomidorų;
- saujos granatų sėklų;
- mėgstamų žalumynų;
- 4-5 skiltelių česnako;
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- apie 100 ml alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- aitriųjų paprikų dribsnių;
- šlakelio klevų sirupo;
- šlakelio balzaminės glazūros.
Kaip gaminti
Vištienos kulšeles nuplauname, nusausiname.
Dubenyje sutraiškome česnako skilteles, pilame aliejų, dedame garstyčias, aitriąsias paprikas bei druską. Išmaišome.
Kulšeles dedame į marinatą, gerai išmasažuojame ir paliekame marinuotis. Kuo ilgiau – tuo geriau, bet iš bėdos užteks ir pusvalandžio.
Daržoves supjaustome, kaip širdis geidžia.
Į kepimo skardą dedame vištieną (su visu marinatu), šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių ir kepame 20 minučių.
Skardą traukiame iš orkaitės, šalia vištienos sudedame daržoves, jas apšlakstome klevų sirupu, alyvuogių aliejumi, pabarstome druska. Šiek tiek pamaišome ir šauname atgal į orkaitę dar 15-20 minučių.
Traukiame skardą iš orkaitės, viską apšlakstome balzamine glazūra ir dar šauname į orkaitę kelioms minutėms, kad glazūra karamelizuotųsi.
Apibarstome granato sėklomis ir mėgstamais žalumynais.