Kaip dabar prisimenu, kai per pertraukas bėgdavome pirkti įvairiausių bandelių, pyragaičių su kremu, „Žiedelių“ ar sausainių „Juostelių“, kurie bufete kainuodavo 15 kapeikų.
Sausainiai „Juostelės“ dar iki šiol mane mintimis nukelia į mokyklos laikus.
O koks skanėstas jums primena mokyklą, ką dažniausiai pirkdavote bufete?
O dabar prie recepto.
Sausainiai „Juostelės“
Reikės:
- 400 g miltų,
- 200 g sviesto (šalto),
- 150 g cukraus,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- 2 kiaušinių,
- obuolienės (naudojau savo gamintą),
- riešutų sausainiams apibarstyti (naudojau graikinius),
- 1 kiaušinio plakinio (juostelėms aptepti).
Kaip gaminti
Miltus su kepimo milteliais persijojau.
Šaltą sviestą sutarkavau burokine trintuve ir sumaišiau su miltais – trindama tarp pirštų, padariau trupininę masę.
Į masę subėriau cukrų, kiaušinius ir išmaišiau, o tiksliau, užminkiau tešlą.
Kadangi naudojau silikonį kilimėlį, man miltų daugiau neprireikė, bet jei kočiosite tešlą ant medinio stalviršio, jam pamiltuoti miltų truputį prireiks.
Iš paruoštos tešlos iškočiojau juosteles (3 × 12 cm), man išėjo 15 sausainių.
Vieną juostelės pusę sutepiau obuoliene, ant viršaus uždėjau kitą juostelę, sutepiau kiaušinio plakiniu ir užbarsčiau smulkintų graikinių riešutų.
Paruoštus sausainius sudėjau į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pašoviau kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 20 min.
Sausainiai „Juostelės“ iškepė.
Skonis - super!
Skanaus!