Sumuštiniai tiesiog negali nepavykti, nes juos paruošti ir iškepti labai paprasta. Vienintelis patarimas – netepkite sūrio masės per storai, bet ir labai negailėkite.
Jei tepsite labai plonai, bus mažoka sūrio, o užtepus per storai – nelabai gerai iškeps viduriukas.
Kepti sūrio sumuštiniai
Reikės:
- 0,5 supjaustyto batono;
- 225 g mėgstamo fermentinio sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 1 mažo svogūno;
- 2 žiupsnių juodųjų pipirų;
- druskos;
- saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
1. Nulupame svogūną, susmulkiname.
2. Kiaušinius išplakame su pipirais.
3. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su kiaušinių plakiniu, įmaišome svogūną.
4. Batono riekeles perpjauname perpus. Ant kiekvienos batono riekelės užtepame šiek tiek sūrio mišinio, išlyginame paviršių.
5. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Dedame sumuštinius į keptuvę pirmiausia sūrio puse, kepiname, kol gražiai parunda, tada apverčiame ir apskrudiname kitą pusę. Iškepusius sumuštinius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Valgome karštus arba šaltus. Skanaus!
Patarimas: sumuštiniams kepti reikėtų naudoti tefloninę keptuvę, kad kepant nepriliptų sūris.