Grybų salotos su traškiomis daržovėmis: spalvinga, šventiška, gaivu

„Rudenėlis Dzūkijoje gausus grybais, o pas mus – gimtadieniais. Tad šis metų laikas būna savotiška kūrybinė repeticija prieš žiemužės šventes.

Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grybų salotos su traškiomis daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-12-11 11:14, atnaujinta 2022-12-08 09:22

Lengvai pagaminamas, nebrangus patiekalas, ypač turintiems savo rudens gėrybių. Tinka ir Kūčioms!“ – taip savo patiekalą, atsiųstą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“, pristatė Regina R.

Pasigaminkite – dalijamės jos receptu.

Grybų salotos su traškiomis daržovėmis

Reikalingi produktai:

  • 300 gramų grybų (šviežių, šaldytų ar džiovintų),
  • 1 morka (didesnė),
  • 200 gramų moliūgo (be žievės ir sėklų),
  • 200 gramų cukinijų,
  • pusės saldžiosios paprikos,
  • 1 svogūnas,
  • pusė poro,
  • 1 raugintas agurkas,
  • 1 žalioji citrina,
  • 1 saujelė spanguolių,
  • 1 sauja prieskoninių žolelių (krapų ir petražolių),
  • 3 žiupsneliai kmynų,
  • 3 žiupsneliai česnakinės druskos,
  • 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio,
  • 3 žiupsneliai maltų lauro lapų,
  • 3 žiupsneliai džiovintų bazilikų,
  • 1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
  • 1 žiupsnelis džiovintų rozmarinų,
  • 1 žiupsnelis džiovintų kadagio uogų,
  • 30 gramų aliejaus (kepti).

Kaip gaminti

Grybus paruošti taip, kad juos jau būtų galima valgyti – tinkamą laiką išvirti su prieskoniais. Aš naudojau šaldytus grybus, bet labiausiai tinka džiovinti, juos prieš verdant reikėtų išmirkyti.

Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną supjaustyti kubeliais. Porą – griežinėliais.

Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją, dar pakepti keletą minučių. Suberti prieskonius, kadagio uogas, porą ir spanguoles. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 8-10 min. vis vartant ir stebint, kad tik išliktų traškios, neperkeptų.

Kai iki daržovių kepimo pabaigos liks maždaug 2 minutės, sudėti grybus, išmaišyti ir uždengtoje keptuvėje dar trumpai pakepinti. Palikti atvėsti.

Smulkiais kubeliais supjaustyti agurką.

Kai daržovės ir grybai kiek atvės, įspausti kelis šaukštus žaliosios citrinos sulčių, suberti agurko kubelius ir palikti patiekalą galutinai atvėsti. Salotoms reikia bent valandos pastovėti, kad susigyventų skoniai – tokie gaivūs, dvelkiantys laukais, mišku, neaprėpiama gamta, kupina įvairių gėrybių ir grožybių.

Prieš patiekiant papuošti rudeniškai žaismingai.

„Skanaus!“ – palinkėjo Regina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.