Midijos kokosų pieno padaže: darbo nedaug, o valgis – dieviškai skanus

Midijos kokosų padaže – tokį receptą pasiūlė Marija V. „Lengvai ir greitai pagaminamas dieviškai skanus patiekalas. Net nesitikėjau, kad namuose gali pavykti ne prasčiau nei kavinėje“, – patikino ji.

 Midijos kokosų padaže.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Midijos kokosų padaže.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 3:48 PM, atnaujinta Dec 8, 2022, 9:20 AM

Dalijamės Marijos receptu, kuris turėtų patikti visiems midijų gerbėjams. 

Midijos kokosų padaže 

Reikės (3-4 asmenims): 

  • 1 kg midijų;
  • 1 svogūno;
  • 3–5 česnako skiltelių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 100 ml vištienos sultinio;
  • druskos.

Kaip gaminti 

Midijas nuplaukite, perrinkite, pašalinkite dumblius. Prasivėrusias midijas stuktelkite vieną ir kitą, jei jos neužsiveria – išmeskite. 

Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, kaip apkeps, berkite kapotus česnakus. 

Jiems apkepus sudėkite midijas, supilkite kokosų pieną, sultinį, šiek tiek pasūdykite. Kai užvirs, pakaitinkite 3-4 minutes. 

Patiekite su prancūzišku batonu ar čiabata. 

„Skanaus!“, – palinkėjo Marija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.