Reikėtų rinktis mažas bulves. Jų nereikia lupti, o užtenka perpjauti į dvi dalis ir kepti orkaitėje. Šios bulvės kepa gana greitai, o tai tikras privalumas! Iškepusių bulvių paviršius turėtų būti traškus, o vidus – minkštas.
Jos skaniausios dar šiltos, bet skanios ir atvėsusios.
Bulves aptepiau kreminio sūrio ir graikinio jogurto užtepėle. Ją galima keisti humusu, avokado ar anakardžių užtepėle.
Bulvių puselės su lašiša
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 25 min.
Reikalingi produktai
Bulvėms:
- 500 g mažų bulvių;
- alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio jūros druskos;
- juodųjų pipirų.
Užtepėlei:
- 3 valg. š. kreminio sūrio „Philadelphia“;
- 2 valg. š. graikiško jogurto;
- 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
- 3 valg. š. smulkiai supjaustytų šviežių krapų;
- žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų;
Taip pat reikės:
- 70 g sūdytos ar rūkytos lašišos, supjaustytos;
- laiškinių česnakų (papuošti).
Kaip gaminti
Bulves perpjauti per pusę (jų nelupti). Jas sudėti ant kepimo skardos, paklotos kepimo popieriumi. Bulves apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Kepti 190 laipsnių temperatūroje naudojant funkciją „grilis + ventiliatorius“ apie 25 min.
Mažame inde sumaišyti užtepėlės ingredientus.
Kiek atvėsusias bulvių puseles storai aptepti užtepėle. Uždėti lašišos gabaliukus, papuošti laiškiniais svogūnais.