Bulvių ir lašišos užkandis: sveika, sotu ir labai gardu

Šis bulvių ir lašišos užkandis yra gana sveikas, bet sotus, labai gardus, be glitimo. Pagrindinis ingredientas yra bulvės, todėl labai svarbu jas naudoti tinkamos rūšies. 

Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Bulvių puselės su lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Skanauk su Aušra“

Dec 12, 2019, 3:49 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 9:27 AM

Reikėtų rinktis mažas bulves. Jų nereikia lupti, o užtenka perpjauti į dvi dalis ir kepti orkaitėje. Šios bulvės kepa gana greitai, o tai tikras privalumas! Iškepusių bulvių paviršius turėtų būti traškus, o vidus – minkštas.

Jos skaniausios dar šiltos, bet skanios ir atvėsusios.

Bulves aptepiau kreminio sūrio ir graikinio jogurto užtepėle. Ją galima keisti humusu, avokado ar anakardžių užtepėle.

Bulvių puselės su lašiša

Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 25 min. 

Reikalingi produktai

Bulvėms: 

  • 500 g mažų bulvių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio jūros druskos; 
  • juodųjų pipirų.

Užtepėlei:

  • 3 valg. š. kreminio sūrio „Philadelphia“;
  • 2 valg. š. graikiško jogurto;
  • 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
  • 3 valg. š. smulkiai supjaustytų šviežių krapų;
  • žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų;

Taip pat reikės:

  • 70 g sūdytos ar rūkytos lašišos, supjaustytos;
  • laiškinių česnakų (papuošti).

Kaip gaminti 

Bulves perpjauti per pusę (jų nelupti). Jas sudėti ant kepimo skardos, paklotos kepimo popieriumi. Bulves apšlakstyti alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Kepti 190 laipsnių temperatūroje naudojant funkciją „grilis + ventiliatorius“ apie 25 min.

Mažame inde sumaišyti užtepėlės ingredientus.

Kiek atvėsusias bulvių puseles storai aptepti užtepėle. Uždėti lašišos gabaliukus, papuošti laiškiniais svogūnais.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.